tirsdag den 20. december 2016

"Peters kager" anno 1913

Som tidligere nævnt har jeg mange gamle kogebøger - flere fra 1800-tallet - og oftest er det udelukkende ingredienserne, som er nævnt og ikke fremgangsmåden. Men altså.... enhver kvinde vidste vel også, hvordan man skulle bage eller lave mad (??) ;-)

Det var oplagt, at valget faldt på "Peters kager", da min mand hedder Peter. Opskriften er fra min kogebog fra 1913 (så opskriften kan være ældre). Der hører ingen billeder til de gamle opskrifter, så det er altid lidt spændende, hvad der kommer ud af det.

Ud fra ingredienserne at dømme tænkte jeg, at her måske var tale om noget kransekageagtigt, og det er heller ikke helt ved siden af. Kagerne er dog ikke så tunge som kransekage, men smager skønt af mandler, og så er de hurtige og nemme at bage. Specielt hvis du bruger mandler med skal. Jeg har brugt smør, ikke margarine.
Jeg skoldede og smuttede mandlerne og hakkede dem i en food processor (glemte alt om min gamle mandelkværn). Bagte kagerne på 175 grader i en almindelig ovn (ikke varmluft) i ca. 15 minutter, til undersiden blev en smule brun/gylden. 

Kagerne flyder ud ved bagningen, så lav dem som kugler med teskeen, når du sætter dem på pladen. Der bliver ca. 60 stk. 


De skoldede mandler står i blød, indtil de skal smuttes. 


Jeg vil se, om jeg ikke kan nå at få afprøvet en opskrift mere inden jul.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar