fredag den 16. december 2016

Julebyen EbeltoftFotos: © Bruno Loftager Rasmussen


Ebeltoft er med sin gamle bydel et idyllisk julebesøg og vil ikke skuffe et nostalgisk julehjerte. Og så er jeg faktisk født i Ebeltoft og har boet de første 20 år af mit liv lidt uden for Ebeltoft, hvor mine forældre stadig bor.
Som de fleste sikkert er klar over, er Ebeltoft en populær turistby, der om sommeren kan virke ufremkommelig på grund af de mange turister, men rolig og behagelig om vinteren, hvor de lokale har byen for sig selv. 


De gamle, smukke huse virker som en kulisse til den næste 'Jul i Gammelby', og barnlige julesjæle kan med held føle sig hensat til 1800-tallets jul. 
På den lange gågade finder man butikker af enhver art - specielt "Hos Walter" er af min mor en ofte besøgt butik, og det nyder jeg godt af :-) Vine, oste og alle mulige specialvarer finder du her - helt som i de gode gamle juledage. 
De fine - og ret enkle - guirlander har prydet gaderne i mange år. De blev - da jeg var barn i 70erne - hængt op til den 1. december. Og ikke før! Men sådan er det (desværre) ikke længere. Nu starter julen i dag også i november. 


Æblefestivalen i oktober er efterhånden en god og fasttømret tradition, og en nyere tradition har nu fundet vej til den lille by; de seneste to år har man kunnet opleve stort julemarked ned ad Jernbanegade. Lad os håbe, det fortsætter fremover. 

Tag en tur til Ebeltoft inden jul og se de smukke lys. Byen ligger ca. 40 minutter fra Århus, og der sejler færge til og fra Sjælland, så den smukke købstad er umiddelbart nem at komme til. 


4 kommentarer:

 1. Hold da op, hvor er det smukt. Der kom lige den helt rigtige julestemning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at høre, Vinni :-)

   Håber, du og Briand får en skøn jul.

   Kh. Marlene

   Slet
 2. Hei Marlene, herlige julebilder fra vakre Ebeltoft! Vi var der på sommerferie for noen år siden, en riktig idyllisk småby,
  Ha fine førjulsdager
  Klem, Ida

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ida.

   Hvor sjovt, at du har været i Ebeltoft :-)

   Tak i lige måde og glædelig jul også :_)

   Kh. Marlene

   Slet