onsdag den 21. december 2016

Citronkranse anno 1913

Jeg har afprøvet endnu en opskrift fra min kogebog fra 1913. Citronkransene er sprøde og har en dejlig smag og duft af citron. Og så er de så fine med den glimtrende sukker.





Jeg har brugt en elpisker til at røre smør og sukker blødt, derefter de to æg i, citronskal af to økologiske citroner, blandet hjortetaksalt i melet og æltet melet i blandingen (æltet i hånden). Der står et halvt kilo mel, ikke halvandet kilo, som der måske kunne se ud til.






Jeg er heldig at have en gammeldags, svensk kagesprøjte, der er nem at bruge og rengøre (i stedet for en kødhakker). Lignende kan fås ved igenbrug.dk . Har du ingen af delene, former du bare i hånden. Tril stykkerne i sukker, inden du former dem til kranse, så du får sukker hele vejen rundt. 175-180 grader i ca. 14-15 minutter i almindelig ovn. 




God fornøjelse :-)


1 kommentar:

  1. Mmh lyder lækkert, og som nogle der også er gode ellers. Kan godt lide citron

    SvarSlet