fredag den 9. december 2016

Chokoladekage med mandelmel og mandarin

Jeg har ofte melrester stående, og lige nu er det noget mandelmel, der skal bruges hurtigst muligt, så derfor blev der bagt en kage, hvor jeg igen har brugt en basisopskrift på en skærekage (en enkel kage/opskrift, som er det, jeg selv foretrækker) og skiftet nogle af ingredienserne ud med andre.

Bages ved 175 grader i ca. 45 min. (hold øje med kagen - må ikke få for meget. En tør chokoladekage er noget af det værste!)


170g sukker
3 æg
2 tsk. vanillesukker
100g smør
60g hvedemel
ca. 70-80g mandelmel
1 tsk. bagepulver
evt. stødt kardemomme/nelliker/ingefær for at gøre den mere julet (ikke alle 3 ingredienser på én gang)
2 spsk kakaopulver med top (eller lidt mere - det kommer sig ikke så nøje)
saft af 4 økologiske mandariner

1. Smelt smørret og lad det afkøle lidt
2. Pisk æggene et ad gangen i sukker og vanillesukker
3. Bland hvedemel og bagepulver og kom mandelmelet i
4. Vend melblandingen i sukkerblandingen skiftevis med det smeltede smør
5. Kom kakaopulver i. Vær sikker på at alle klumper er rørt ud
6. Pres mandarinsaften i dejen og vend rundt med en dejspatel. Dejen skal være fast og ikke for tynd, men heller ikke så tyk, at den hænger ved. Se foto

Denne opskrift kan bruges på mange forskellige måder med forskelligt frugt, chokoladestykker, forskelligt slags mel - bruger også ofte hasselnøddemel til denne opskrift. Dette køber jeg i Sverige (ICA).
Når jeg laver mad eller bager, kører der ofte for mig hyggelige programmer på min bærbare, og i denne tid er det forskellige julekalendere, der klikkes mest på :-) Her 'Vinterbyøster', som er fra min tidlige barndom. SÅ hyggeligt! :-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar