tirsdag den 22. december 2015

Kryddersnaps

Som jeg skrev for nylig, er jeg heldig at have en mand, der laver forskellige likører til mig. Men han laver også kryddersnaps. Det er dog begrænset, hvor meget jeg får drukket af disse, men for en, der ikke kan lide almindelig snaps, er kryddersnaps et ualmindeligt godt alternativ. Specielt porse- og valnøddesnaps er jeg glad for. Og endnu mere porsesnaps med lakridsrod, som er noget nyt i år. Den er da helt suveræn. Kryddersnaps til julefrokosten er ikke helt ringe :-)
Det er nemt at lave kryddersnaps. Der skal blot en portion tålmodighed til. Specielt til valnøddesnaps, der skal trække et års tid (du bruger de umodne valnødder). Du kan bruge vodka (som min mand bruger) eller Blå Aalborg (snaps), der er neutral. Det er vigtigt at overholde trækketiderne, da snapsen ellers kan blive bitter. Find opskrifter på nettet eller køb en bog om emnet - f.eks. 'Politikens bog om Kryddersnaps'. Svenske snapseglas fra ca. år 1900 med indgraveringen 'Gutår Kamrater!'

Ingen kommentarer:

Send en kommentar