onsdag den 23. december 2015

Jeg samler på kakao

Vi har alle vores særheder, og når jeg er udenlands, kigger jeg altid efter kakao, for jeg drikker en del varm kakao (chokolade). I mange år har jeg brugt økologisk kakaopulver, men efter jeg fik Valrhonas kakaopulver, der er blød, lækker og stærk,  inden for døren, har jeg (næsten) ikke brugt andet. Den er fantastisk.
I november købte jeg i Venedig en skøn, skøn kakao, der har mindst lige så god smag som Valrhonas. Den blev købt i en butik (Venchi), der har eksisteret siden 1878, og som handler med kvalitetschokolade og kakao. Venchi findes i flere europæiske byer. 

På billedet ser du kakaopulver fra Danmark, England, Italien (Venedig) og Tyskland. Kakaopulveret med lavendelsmag var en fejltagelse. Jeg er ikke så vild med smagen. I det hele taget er jeg ikke glad for produkter, der er tilsat noget andet (lige med undtagelse af lakrids, der jo er meget brugt i øjeblikket), og varm kakao med chilismag ville være det værste, man kunne servere for mig!!!

1 kop (krus) kakao

2 spsk kakao uden top
2 spsk rørsukker uden top
1 krus mælk
Evt. fløde til flødeskum
Drys evt. med kanel eller lakridspulver

Bland sukker og kakao i en gryde og rør godt med lidt mælk. Kom det resterende mælk i og varm langsomt op. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar