torsdag den 12. november 2015

Rødbeder a la Christmas

De fleste er nok klar over, at det ikke er svært eller særligt tidskrævende at sylte rødbeder. Man koger rødbederne og koger en lage af lagereddike (jeg bruger økoudgaven) og sukker (jeg bruger altid øko-rørsukker), og som udgangspunkt bruger jeg næsten altid Tørsleff's "Den Grønne Syltebog".

I år har jeg brugt de to rødbedeopskrifter fra bogen; almindeligt syltede rødbeder og syltede rødbeder med løg, da jeg havde små rødbeder og løg i køkkenhaven.
Jeg har dog ikke haft de almindelige, røde rødbeder, men de gule og hvid-/rødstribede sorter, og det giver et anderledes spil. 

Desuden har jeg tilsat kanelbark, hel kardemomme og hele nelliker. Det giver en skøn, julet smag. Små rødbeder og små løg koger i lagen

Rødbeder er uundværlige til juledagene, og det giver en vis tilfredsstillelse at spise sine egne, syltede og velsmagende rødbeder :-)Ingen kommentarer:

Send en kommentar