torsdag den 5. november 2015

Muffins med hasselnøddemel og chokolade

Hasselnøddemel er sjældent brugt herhjemme, og det kan være svært at finde. Googler du det, kommer der i hvert fald én netbutik frem, og enkelte helsekostbutikker har det også. Jeg har købt mit i Sverige - i en større ICA, som generelt har et stort og spændende udvalg af anderledes mel. Men... du kan evt. selv lave det ved at blende/rive hasselnødder i en blender.

Melet giver en saftig, lækker og anderledes smag.

Dejen til disse muffins er en almindelig sandkagedej, der er blevet justeret lidt. Jeg har tilsat stødt kardemomme for at gøre den mere julet.





Til ca. 7-8 lidt større muffins (høje pap-/papirforme - fyldes 3/4 op) eller en mindre rugbrødsform:

170g sukker
3 æg
vanillekorn fra en halv vanillestang
50g hvedemel
ca. 80g hasselnøddemel
1 tsk bagepulver
1 tsk stødt kardemomme
100g smeltet smør
70g mørk, god chokolade
Saft af 1 mandarin/clementin

Bages ved ca. 175 grader - ca. 25 min. alt efter formenes størrelse. Bager du i en rugbrødsform, skal kagen have ca. 40-50 min. Overfladen skal være brun - check evt. midten af kagen med en pind/strikkepind.

* Pisk sukker, æg og vanille, til det bliver luftigt

* Bland hvedemel, bagepulver og kardemomme og vend blandingen i æg-/sukkerblandingen skiftevis med smørret.

* Vend forsigtigt hasselnøddemelet i dejen - evt. med en spatel. Dejen må ikke blive for tør/fast

* Tilsæt den hakkede chokolade

* Når kagerne er taget ud af ovnen, dryppes de straks med lidt mandarinsaft

* Pynt evt. med grannåle



Ingen kommentarer:

Send en kommentar