mandag den 30. november 2015

En rose så jeg skyde

Roser lavet af silkepapir eller crepepapir er lavet gennem flere århundreder, da silkepapirsrosen var noget af det første julepynt, der blev lavet til juletræet (beretninger fra 1600-tallet fortæller om papirsblomster).

Den laves af flere lag silke-/crepepapir, og man kan forme den, som man vil. Et enkelt juletræ med udelukkende roser af silkepapir og en smule lametta vil være eventyrligt smukt.
2 kommentarer:

 1. Kære Marlene!
  Spændende og flotte roser! Jeg går og drømmer om selv at prøve at lave dem, men det er vist ikke helt let. Jeg har fundet en vejledning i, hvordan man griber det hele an. Den findes i Børnenes Juleroser 1902 (Hvad skal jeg bestille?) på side 39. Fine illustrationer, men det hele kræver nok lidt mere fingersnilde, end jeg er i besiddelse af!
  Nyder alle dine indlæg! Bliv ved med det!
  MKH
  Jens Ingvordsen, Den Gamle By

  SvarSlet
 2. Kære Jens.

  Tak for din dejlige besked! Pudsigt nok tænkte jeg det samme i morges, da jeg fik dit indlæg om den spændende julekalender i indbakken. Virkeligt dejligt indlæg :-)

  Det er flere år siden, jeg har prøvet at lave papirsroser, må jeg indrømme. Det lyder spændende med vejledningen i Børnenes Juleroser. Jeg har vist også nogle af de blade liggende, tror jeg.

  Rigtig god dag.

  Mange hilsner

  Marlene

  SvarSlet