mandag den 15. december 2014

Juleboller med dadler

Disse skønne juleboller smager himmelsk. Dejen skal være ret klistret, men dog ikke helt flydende, som jeg havde lavet sidste gang, og da blev bollerne altså for flade og klæg i det. Mener du, at din dej er blevet for våd/klæg, bages bollerne længere tid. Pensling med appelsinsaft er nyt for mig og en idé, jeg pludselig kom på, og det er faktisk ret godt! :-)





Juleboller

10-12 stk.

Skønne boller med dadler og nelliker med en smag og duft af jul.

INGREDIENSER:

10g gær
5 dl lunkent vand
75g finthakkede dadler
2 spsk. skyr
2 tsk. salt
2 spsk. olie (olivenolie er brugt)
1 tsk. stødte nelliker
ca. 550-600g sigtet speltmel
Appelsinsaft til pensling



  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Tilsæt salt, olie, skyr og stødte nelliker og rør godt rundt.
  3. Tilsæt dadlerne og rør rundt, så de ikke længere klistrer sammen.
  4. Rør ca. 450g mel i blandingen og rør, til dejen begynder at boble. Den skal være ret klistret, da speltmel suger væsken til sig.
  5. Lad dejen hvile tildækket i køleskabet natten over.
  6. Tilsæt mere mel og ælt igennem. Dejen skal stadig være ret klistret. Må ikke være tung og tør. 
  7. Formes til boller, der pensles med appelsinsaft.
  8. Bages ved 200 grader i varmluftsovn eller 210 grader i almindelig ovn i ca. 15-20 minutter.
  9. Afkøles på rist. 

2 kommentarer:

  1. Dette hørtes da riktig godt ut. De søte dadlene må jo være nydelig i boller.
    Håper dere får litt julesne, som du etterlyser i forrige innlegg. Her jeg bor er det
    heller ikke snø akkurat nå. Det regnet og blåste i går så i dag er det speilblank is
    på veger og plasser. Må kjøre forsiktig og gå forsiktig i dag...
    Ønsker deg ei fin ny uke.
    Klem fra Marit

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Marit :-)

      Tror ikke, vi får julesne her i Danmark, men på den anden side er jeg også glad for det milde vejr, for så får jeg lavet mere udenfor :-)

      Ja, vand og frost på vejene er ikke en god kombination!

      Rigtig dejlig dag og uge til dig også :-)

      Kh. Marlene

      Slet