tirsdag den 21. oktober 2014

Kvædemarmelade med lakrids

Kvæderne er modne og hører både efteråret og julen til. Den søde duft fører tankerne hen på 1001 nat og fylder rummene med sødme og positive tanker.

Læs evt. mere om kvæden her.




I år har jeg taget mig sammen til at få lavet marmelade af få af de mange kvæder, jeg har på buskene. En venindes figenmarmelade med lakrids inspirerede mig til at afprøve lakridssmagen i denne kvædemarmelade, og jeg synes, at den er blevet skøn og meget delikat. Lav ikke marmeladen for sød, hvis du putter lakrids i.

Kvædemarmelade med lakrids

Til ca. 4-5 almindelige syltetøjsglas

1 kg kvæder
ca. 450 g sukker - gerne rørsukker
lakridspulver
Atamon eller cognac til skylning af glassene

1. 1 kg (som giver ca. 1 liter puré) hele kvæder koges ca. 40 min,. til de er møre.

2. De hele kvæder mases/presses gennem en sigte (evt. med en stor trægrydeske) til en fin puré - fjern kernehuset (kan ikke mases). Dette arbejde tager lidt tid, og du kan også vælge at blende dem i stedet, men det bliver pænere på denne gammeldags måde.

3. Giv puréen (1 liter) et opkog og kom sukker i (smag til). Kog ca. 5 min. Der behøves ingen stivelse, da kvæder indeholder store mængder af pektin.

4. Smag til med lakridspulver og rør godt rundt.

5. Kommes på Atamon- eller cognacskyllede glas (skyl glasset med låget på og husk at vende glasset, så låget også får en omgang).

Smager rigtigt godt til ost - f.eks. en Emmentaler :-)


Kvædemarmelade - uden lakridspulver til venstre og med til højre. 



2 kommentarer:

  1. Så gøy å se et innlegg fra deg igjen. Gleder meg til å følge deg i førjulstiden i år også.
    Høres ut som en spennende marmelade du har laget av kveder og lakris. Gøy å prøve ut nye smaker.
    Gleder meg allerede til neste innlegg fra deg.
    Klem fra Marit

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak, Marit - det var sødt af dig at skrive det. Det glæder mig, at du vil følge med :-)

      Kh. Marlene

      Slet