fredag den 6. december 2013

6. december: Varm kakao

Jeg har alle dage været vild med varm kakao, og varm kakao var også meget populær i 1800-tallet, hvor de lavede den på forskellige måder - blandt andet med piskede æggehvider.

Hurtig kakao til et krus:

Lige knap to spsk. sukker
2 spsk. kakao (ikke med top)

røres op med lidt mælk i en gryde, så kakaoen bliver rørt helt ud (ingen klumper), og resten af mælken tilsættes (hæld mælken i kruset, så du ved, hvor meget der skal bruges).

Du kan også erstatte kakaoen med lidt lækker (økologisk) mørk chokolade - det giver en meget smagfuld og kraftig "kakao"/chokolade. Prøv dig frem, hvor meget der skal bruges, men ca. 20g.

Som noget nyt dryssede jeg lakridspulver over flødeskummet, som jeg denne sjældne gang serverede sammen med kakaoen (det burde man jo gøre hver gang!), og DET smager altså rigtigt lækkert.


De gamle kakaokopper er fra Rörstrand - ca. år 1910



Ingen kommentarer:

Send en kommentar