tirsdag den 17. december 2013

17. december: Jul Anno 1808

Overskriften refererer til butikken Anno 1808, hvor jeg netop har købt ind. Du kan købe hobbymaterialer, så du kan lave dit eget smukke julepynt, men du kan også købe håndlavet julepynt på webshoppen og i den fysiske butik.

I gamle dage brugte man glasglitter til en del af det hjemmelavede/håndlavede pynt, der i dag bliver solgt til store summer, og jeg må sige, at glæden var stor, da jeg fandt netop dette glasglitter hos Anno 1808. Købte forskelligt glitter og andre materialer, der får det helt rigtige gammelt-udseende frem ved det håndlavede julepynt.
Julepynten på det lille juletræ ovenover er nok ikke aktuel for året 1808, da man dengang skulle have pyntet træet med æbler, roser af silkepapir og kurve med slik, og i øvrigt var det først langt senere, at juletræet blev almindeligt i Danmark. 

Jeg har også brugt gamle materialer; glansbilleder og fehår. 


5 kommentarer:

 1. Hvor er jeg glad for at have fundet din side:)
  Så fantastisk med det gamle pynt. Er meget forelsket og rigtig rigtig inspireret.

  Rigtig skøn dag

  Charlotte
  (Hos Villa Fryd)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg vel nok glad for at høre, Charlotte - tak skal du have :-)

   Også rigtig dejlig dag til dig - og god jul ;-)

   Kh. Marlene

   Slet
  2. Må jeg spørge dig Marlene.
   Kommer du med nye indlæg her til jul 2016......
   Ville være så skønt.

   Rigtig god dag
   Charlotte

   Slet
  3. Hej Charlotte.

   Tak for dine søde ord :-)

   Jo, der kommer også indlæg på i år - begynder start :-)

   Kh. Marlene

   Slet
  4. Åh hvor det glæder mig. Elsker jule blog og har fået din ind på min blogliste. Så er der ikke et indlæg at gå glip af.

   Rigtig dejlig efterårsferie, hvis du er så heldig
   Charlotte

   Slet