tirsdag den 10. december 2013

10. december: Juleudstilling - Tidens Samling

I Odense Midtby ligger museet Tidens Samling, der til og med den 18. december inviterer til hyggelig juleudstilling.

Udstillingen omfatter julens udvikling og historie fra ca. 1900-1990, og hvert "rum" viser julepynten fra det pågældende årti. Virkelig flot udstilling - specielt hvis man er glad for gammelt julepynt (som du og jeg jo er!).

Derudover er der en Daells Varehus særudstilling, og igen bliver man ført gennem de forskellige årtier.
Udover julepynten får man indblik i tidens påklædning og interiør. 
Åbningstiderne er:

Mandag til lørdag: kl. 10-16
1. søndag i måneden: kl. 11-15

Adresse:

Tidens Samling
Kulturmaskinen
Farvergården 7, 3. sal
5000 Odense C
Du kan købe ind i den spændende museumsbutik, hvor du finder bøger, julepynt, lys, kort, legetøj og mange andre spændende sager - allesammen ret usædvanlige varer. 
God fornøjelse :-)


4 kommentarer:

 1. Der skulle jeg gjerne ha vært. Høres ut som en flott utstilling.
  Så gøy med julepynt fra hvert tiår.
  For oss som elsker julepynt er jo det en oppdagelsesreise å gå fra rom til rom der.
  Fortsatt god førjulstid.
  Klemmer fra Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Marit, det var netop en opdagelsesrejse - virkelig flot udstilling. Jeg gik rundt på udstillingen: "Den har jeg! Og den... og den... og den!!" Ret morsomt.

   Tak i lige måde.

   Kh. Marlene

   Slet
 2. Jeg og min datter besøgte udstillingen fredag den 6. december 2013 - et besøg jeg længe havde set frem til. Det var en rigtig god og dejlig oplevelse. Min datter (37 år) - som tog med for min skyld - blev dog også ret nostalgisk, da hun så 70'er stuen og ikke mindst 80'er værelset. Der var rigtig mange ting, som hun kunne nikke genkendende til. Så det var en rigtig god oplevelse for os begge. Hendes veninde har nu spurgt, om de 2 skal se udstillingen sammen - så måske, er der 2 nye "museums-interesserede" på vej! Rigtig god jul fra Tove Paaske, Aabenraa

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tove,

   det var da en dejlig tilbagemelding, som Tidens Samling sikkert også vil synes om, hvis de følger med i kommentarerne. 80er værelset var nok det værelse, som ikke sagde mig så meget... muligvis fordi jeg var teenager på det tidspunkt og ikke gik så meget op i julen i nogle få år ;-) Men jo, jeg kunne selvfølgelig også nikke genkendende til de ting, der var brugt til udstillingen.

   Kan godt forstå, din datter gerne vil se udstillingen igen - det ville jeg egentlig også.

   Rigtig god jul til dig i smukke Aabenraa :-)

   Kh. Marlene

   Slet