søndag den 1. december 2013

1. december: 1. søndag i advent

Nu begynder den egentlige julemåned, og vi kan forhåbentlig se frem til hyggelige stunder med venner og familie.

Og i dag er det 1. søndag i advent, som skal fejres med levende lys.

Førhen var traditionen med en adventskrans, som først rigtigt blev udbredt i Danmark efter Anden Verdenskrig, bestående af en grankrans, 4 lys og bånd - oftest hængende - det mest almindelige. Men i dag får fantasien i de små hjem frit løb, når der skal kreeres kransen, som de færreste vil undvære.

Jeg har i år haft gang i limpistolen - jeg har brugt de gamle zink stjernelysestager som lysholdere. Ellers har jeg rodet rundt i kasser og brugt, hvad jeg havde. De fine lys af bivoks har jeg fået foræret.

Man bliver svært glad for sådan en limpistol, når man først er startet med at bruge den. Min egen er nok ca. 20 år gammel, og jeg havde faktisk ikke brugt den i flere år - aner ikke hvorfor! For det går stærkt med at lave tingene - og jeg er ikke selv til det alt for langsommelige. 
Rigtig god adventssøndag :-)4 kommentarer:

 1. Nydelig :)
  Så dempet og stemningsfullt.

  God adventssøndag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have, Inger :-)

   Rigtig god adventssøndag til dig.

   Kh. Marlene

   Slet
 2. Virkelig en smuk adventskrans. Måske man skulle lave noget lignende næste år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære juletiden - dejligt navn - tak skal du have :-)

   Rigtig god weekend.

   Kh. Marlene

   Slet