tirsdag den 26. november 2013

Fehår, glimmer, engle, Dresdnerpap......

Kan man få fat i gamle glansbilleder, ser det hjemmelavede julepynt straks eksklusivt og meget gammelt ud. Gamle glansbilleder er lavet af en tyk kvalitet, og farverne er meget dusede.

Igen har jeg her brugt genbrugsmaterialer. Fehåret er ikke gammelt, men det er købt brugt. De runde sølv Dresdner / Dresden "knapper" er købt over nettet fra Tyskland, og de er meget gamle, men ubrugte. Det kan være lidt bekosteligt at købe det gamle pap, men man kan i dag også få nyt Dresdner / Dresden pap. Pappet blev produceret fra ca. 1870, og der blev lavet mange forskellige (prægede) figurer, som blev brugt som ophæng på juletræet.

8 kommentarer:

 1. Helt nydelig julepynt. Skulle tro den var eldgammel.
  Så romantisk og fin.
  Gøy å kunne lage noe så vakkert.
  Vennlig hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have, Marit :-)

   Ja, de ser ud af meget, men tager næsten ingen tid at lave - kan man finde gamle materialer, kan man få det helt rette udtryk frem, synes jeg.

   Fortsat dejlig dag :-)

   Kh. Marlene

   Slet
 2. Hej :-)

  Vil gerne høre hvor du køber fehår?

  mvh
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte,

   som du kan se, er det ikke det rigtige fehår - som i gamle dage - , men det er dog genbrug, da det er købt i en genbrugsbutik. Jeg har dog været heldig at finde det rigtige fehår fra 40erne i de smukkeste æsker, som jeg har købt op af, så jeg har til gammelt julepynt et godt stykke tid. Dette kommer på bloggen senere - både et indlæg om det gamle fehår, men også julepynt med det rigtige, gamle fehår.

   Du kan være heldig at finde gamle pakker i udlandet - dog sjældent desværre.

   Kh. Marlene

   Slet
  2. Tusind tak for svar Marlene :-)

   mvh
   Birgitte

   Slet
  3. Det var så lidt, Birgitte ;-)

   Slet