onsdag den 20. november 2013

Æbleflæsk - en klassiker

Lige siden jeg var barn, har æbleflæsk været en af mine favoritter. Min mor lavede altid to versioner; den enkle (som vi i dag her hos os kun spiser) med æblebåde stegt i fedtet fra baconen og sukker og garneret med stykker af god flæsk (bacon), og så lavede hun en anden version, der også smagte fantastisk; æbletern og løg stegt i baconfedt og sukker blandet med bacontern.




Får man julefrokost ude, serveres ofte en form for æblemos, der skal gøre sig ud for æbleflæsk. Ærgerligt.

Æbleflæsk hører absolut den gamle jul til, da retten er blevet serveret i mange hundrede år, og der er vist ikke helt styr på oprindelsen af retten.




Da retten ikke koster alverden, kan det godt betale sig at købe god flæsk eller bacon fra fritgående eller økologisk gris - så ved du, at dyret har haft det godt :-)





4 kommentarer:

  1. Hej Marlene. Ja der er en fantastisk ret, som vi også nyder i fulde drag hele efteråret og vinteren.
    En skøn måde, at bruge de knap så fine æbler på :-)
    Mange hilsener Fru Hansen

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Fru Hansen,

      Lyder dejligt :-) Hvilken version laver I så?

      Kh. Marlene

      Slet
    2. Altid den gode gamle med æblebåde stegt i fedt fra røget flæsk - eller bacon, hvis vi skal være lidt mere fornuftige :-). Selvfølgelig med flæsk eller bacon på toppen.
      mange hilsener Fru Hansen

      Slet
    3. Lyder godt - og den samme version vi laver :-)

      Kh. Marlene

      Slet