lørdag den 8. december 2012

8. december: Et julefund

For flere måneder siden gjorde jeg lidt af et fund - i form af en børnejulebog. Og jeg vidste det faktisk, da jeg havde bogen i hånden. Jeg kunne med det samme se, at den var MEGET gammel (pga. teksten og hele formatet), og at den var speciel med de næsten paptykke sider og den fine illustration.Den er fra omkring år 1900, hvis ikke ældre, da "Onkel Peter", som har skrevet teksten ("Text af Onkel Peter") har skrevet en lignende bog om legetøj i 1875. Denne bog er oversat fra engelsk - "Julemorgen" hedder den.

Jeg gav sølle 5 kr. for den, og jeg fandt den efterfølgende på nettet, men på engelsk, hvor den stod til 2000 kr.!! Så jeg følte mig meget heldig ;-)Jeg er så glad for bogen og den gamle, nostalgiske stil, at jeg har brugt nogle af billederne til mit banner her på denne hjemmeside - den gamle stil passer ligesom til udtrykket her på siden. Godt nok må man jo ikke stjæle andres billeder, meeenn..... nu er det ca. 120 år siden, bogen blev udgivet, så mon ikke det går ;-)
6 kommentarer:

 1. Wow... så heldig du har vært.
  Dette er en skikkelig juleskatt.

  :) Inger

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, kære Inger - ja, jeg er så glad for den fine bog :-)

   Kh. Marlene

   Slet
 2. Det er som at vinde i lotto, når man er så heldig. Sådan har jeg det ihverttilfælde. Mine børn kan slet ikke forstå at man kan blive så glad for at finde "gamle skatte".

  SvarSlet
 3. Hvor er det sjovt for dig at du har fundet den gamle bog - skønne illustrationer.

  SvarSlet
 4. Tak - ja, jeg har vist været heldig :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet