fredag den 21. december 2012

21. december: Juledåser

Jeg kigger altid efter gamle juledåser - de er smukke, og der findes så få af dem. Jeg undrer mig ofte over, hvorfor vi i Danmark ikke har haft smukke gamle juledåser - der findes kun retrodåserne fra 60erne og fremefter. Kigger vi mod Sverige, har de adskillige gamle juledåser med de skønneste motiver af nisser, julemanden, gran osv. Og der er rift om dem - de kommer som regel op på omkring 300-500 kr. på auktionerne.Dette er mine juledåser - så har jeg andre dåser, der er mindre julede. De er svenske, amerikanske og engelske, men den med dompappen har jeg købt her i Danmark, og den er da helt vidunderlig, synes jeg (specielt fordi det er min yndlingsfugl). 
Jeg kan også godt lide de gamle svenske firkantede dåser med glaslåg i toppen, som jeg har flere af - jeg bruger dem til at opbevare mit gamle julepynt. 

Har du gamle juledåser?2 kommentarer:

 1. hvor er de flotte - jeg tror bedst jeg kan li den med grangrenen på låget. Jeg har flere halvstore tindåser, men jeg tror kun at jeg har en med vinter/julemotiv - i den opbevarer jeg min julebog, den passer lige i størrelsen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Sussi,

   den dåse er fra Sverige. Tindåser er også smukke - meget neutrale og i fransk stil. Jeg er også vild med dem. Den firkantede blå (amerikanske) har jeg ikke givet ret meget for. Næsten samme tid som jeg købte min, fandt jeg den på amerikansk Ebay til 100 dollars!!! Lidt vildt.

   Kh. Marlene

   Slet