torsdag den 20. december 2012

20. december: Fine gamle ophæng - lav selv

Den anden dag tog jeg en tur i en genbrugsbutik ikke langt fra os for at kigge efter gamle materialer til julepynt. Og jeg var heldig. Jeg fandt gammelt engle-/fehår, der er umuligt at opdrive (den type, der er tyk og som nylon) i både guld og sølv, små hæklede flakoner, 2 små meget gamle ruller med metalsytråd (som papir) + andre ting. Og det var da noget, jeg kunne bruge!!!
Jeg klippede to runde cirkler af pap, klistrede noget pink papir derpå, dernæst flakonen, englehår og et gammelt glansbillede (gamle glansbilleder, som jeg har købt på nettet sidste år til netop dette formål) og til sidst den tynde metaltråd rundt om pynten. Jeg vil anbefale at bruge limpistol, hvilket jeg ikke gjorde (var for doven til at finde den frem!). 
De ligner meget godt det specielle detaljerede julepynt, som blev lavet sidst i 1800-tallet. Og.... man kan jo med lidt god vilje godt kalde det gammelt, når materialerne er gamle ;-)

4 kommentarer:

 1. De er mægtig fine, hvor var du heldig at finde de gode ting. Gamle glansbilleder er ikke nemme at opdrive.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Sussi,

   tak skal du have :-) Nej, det kan være svært at finde gamle juleglansbilleder, så jeg er altid på udkig :-)

   Kh. Marlene

   Slet
 2. Hvor er de fine. Jeg er også vild med gamle glansbilleder, og det her var en rigtig god måde at bruge dem på.

  Jeg har ligget under dynen hele ugen, så jeg har ikke haft overskud til ret meget før i dag. Men nissen, klokkerne og den fine hund ankom i mandags, og er blevet beundret af hele familien. De skal nok få det godt hos os ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Ina,

   godt, at du kunne bruge gaven :-)

   Træls, at du har været syg, men så er du forhåbentlig frisk her til julen ;-)

   Rigtig glædelig jul.

   Kh. Marlene

   Slet