mandag den 10. december 2012

10. december: Marcipan / Konfekt

Jeg må indrømme, at jeg ikke bager mange småkager til jul - det har jeg faktisk aldrig gjort. Men jeg er så også så heldig at få fra både min mor og farmor :-)

Men marcipan - konfekt - det SKAL der laves hvert år, men det er ikke de store kunstværker, jeg fremstiller; det skal helst være hurtigt og nemt - og selvfølgelig smage godt.




Ingredienserne er økologisk marcipan, der har en mere grov og federe konsistens (og smager meget, meget bedre - se evt. gammel opskrift på marcipan her), økologisk mørk 80% chokolade, mandler, nødder, dadler, abrikoser (alt øko) og så lidt kagepynt. 




Har man tålmodighed - og evnerne - kunne det være lidt sjovt at lave forskellige figurer af marcipanen - som her i Venedig, hvor de mange marcipan frugter frister i vinduet :-)




Laver du også konfekt hvert år? Måske sammen med dine børn?





6 kommentarer:

  1. uhmm.... Marlene, det gør jeg da... din ser super fristende ud. Må lige tjekke den økologiske marcipan ved en senere lejlighed, da jeg har købt ind til herlighederne.

    kh Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Ulla,

      det lyder godt - måske du viser noget på din blog? :-)

      Kh. Marlene

      Slet
  2. Hvor ser det lækker ud.
    Jeg er slet ikke begyndt at tænke på jul endnu.
    Ha´en god aften.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Landbohaven :-)

      Der er også god tid endnu ;-)

      Kh. Marlene

      Slet
  3. Tak for inspirationen. Har købt ind men ikke fundet tiden endnu, men det kommer.

    SvarSlet
    Svar
    1. Selv tak :-) Der er heldigvis tid nok til at nå det hele endnu :-)

      Kh. Marlene

      Slet