mandag den 5. november 2012

Det gamle russiske julepynt

Jeg samler jo på gammelt julepynt af enhver art og sælger også nogle gange ud af min samling, når jeg får samlet for meget sammen (salget finder I her på siden - se i menuen ovenfor).

Jeg har netop i dag lagt mange gamle ornamenter her på siden.

Russisk julepynt er stort, tykt og imponerende! Det er helt anderledes end det tyske, der er lavet af tyndt glas, og de tyske ornamenter er i det hele taget mindre. Det russiske glas minder meget om fattigmandssølv.
Desværre kan jeg ikke også vise bagsiden af de ornamenter, jeg har til salg - det ville være for omfattende - men bagsiden er faktisk lige så meget værd at kigge på som fronten på figurerne. Det er den mest utrolige prægning, man ser på figurerne. De fleste af dem, jeg har til salg lige nu, er fra 50erne-60erne.


Nogle bagsider ;-)
Der bliver jo lavet meget nyt glaspynt i dag, og det er også fint, men jeg undrer mig dog over, hvorfor man ikke hellere vil have det gamle, da glasset er meget flottere - men det er der jo heldigvis også mange, der vil :-)


4 kommentarer:

 1. Ih, hvor er det skønt. Jeg kan også huske, at du havde en masse dejligt stads sidste år.

  I år tror jeg næsten ikke, at der skal pynt på træet.... hvis vi da i det hele taget skal have et træ ;) To DAMP katte er flyttet ind og er i alt og over alt. Den gamle er jo et sandt dydsmønster i forhold til.

  SvarSlet
 2. Kære Frøskuffen,

  Ja, jeg kan godt se, at det vil være lidt besværligt med for megen pynt på juletræet, når I har de små katte :-)) Vores går heldigvis ikke i pynten - så vidt jeg husker ;-))

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 3. Skønne... men æv, huset er solgt.... det lader til at det altid er husene der bliver solgt først, jeg har set flere af de gamle huse (nok tyske)på forskellige netsider, men der står altid SOLGT på dem ... jeg må kigge videre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Sussi,

   ja, det kan der være noget om. Det minder nok de fleste om den rigtige gammeldags jul. Jeg har dog stadig et rundt hus til salg (er også på siden) :-)

   Kh. Marlene

   Slet