fredag den 30. november 2012

Adventskransen

Det er faktisk sjældent, jeg får lavet en adventskrans, og hvis jeg gør, er jeg nok til de hurtige som denne her.
Den består af et adventsstativ af jern, som jeg har købt i en genbrugsbutik - de har masser af dem. Jeg har snoet eucalyptus om rammen og sat 3 små gamle patinerede lerpotter med et æble i hver i midten af stativet. Det tager få minutter og opfylder mit ønske om en enkel adventskrans i naturlige farver.
På søndag er det 1. søndag i advent, og der skal tændes ét lys - siger man. Meeen.. jeg tænder nu allesammen - det er det smukkeste, synes jeg.

Der står skrevet mange steder, at adventskransen kom til Danmark omkring første Verdenskrig, men i flere af mine ældre julebøger står der, at den først blev udbredt omkring anden Verdenskrig. Når jeg spørger min farmor, der snart er 88 år, kan hun heller ikke huske, at de eller andre i hendes nabolag havde adventskranse, da hun var barn og ung.


2 kommentarer:

 1. Jeg holder meget af eukalyptus - og din adventskrans er en fin måde at bruge den på. Min adventskrans består mest af forskellige grantyper, og den dufter så dejlig når man kommer ind i stuen, og det kan jeg forestille mig, at din eukalyptus krans også gør.

  SvarSlet
 2. Kære Sussi,

  Det er også smukt med en adventskrans i forskellige grantyper - jeg er bare lidt doven i år, tror jeg ;-)

  Ja, eucalyptus'en dufter dejligt :-)

  God weekend.

  Kh. Marlene

  SvarSlet