søndag den 13. november 2011

Rustik jul

Den rustikke og enkle jul vinder mere og mere frem, og den er da også yndig og meget tiltalende, men helt ny er den ikke.
Juletræer i trækar blev brugt helt tilbage fra begyndelsen af juletræets historie. I dag bruger vi (eller de, der sværger til den enkle, rustikke og måske lidt franske stil) gerne zinktønder, -spande og -skraldespande til at dække foden af det smukke grønne - gerne rødgran. 

Grunden til, at den enkle (og som vi i dag kalder franske stil) tiltaler os, er nok, at den minder om den gamle nordiske og hedenske stil, hvor man brugte det, man havde ved hånden, og hvor naturens materialer spillede en væsentlig rolle. 

Jeg synes, det er dejligt at blande naturmaterialerne med flot gammelt julepynt - ligesom vi altid har gjort. Det enkle er smukke udendørs, men indendørs må der da godt være lidt glimmer ;-))))

6 kommentarer:

 1. Kan også godt lide det enkle ude. Det er smukt! Hvad har du i krukken på det nederste foto - det med røde "spidser"?

  Hjerteligst

  SvarSlet
 2. Kære Zep,

  billedet er taget på Gelskov Gods, hvor de har mange, mange smukke sandstenspotter - suk..... Der var en husløg/sukkulent i krukken.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 3. Ja, jeg synes også at det er smukkest med det enkle og naturlige udenfor. Og indenfor skal der være meget rødt og tonsvis af nisser, synes jeg :-)

  SvarSlet
 4. Kære Hanne,

  jeg er også vild med nisser :-) Dog kun de gamle. Kan ikke lide strikkede nisser og mange af de nye, man kan købe.... Måske har det noget med farverne at gøre - de har en lidt for hidsig postkasserød farve ;-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 5. Uh ja sandstenspotter (sidder og savler) - de er som skabt til jul (og så meget andet smukt).

  Hjerteligst

  SvarSlet
 6. Kære Zep,

  ja, jeg er fuldstændig vild med sandstenspotter. Jeg købte faktisk en ret stor en i genbrugen i går til kun 30 kr.!!! Jeg var helt oppe at køre. For jeg har faktisk givet en del penge for de andre, jeg har - jeg har aldrig set dem i genbrugsbutikker før.

  Kh. Marlene

  SvarSlet