tirsdag den 15. november 2011

De gamle juletræsfødder

Der er mange muligheder, når man vil købe juletræsfødder - både nye og gamle. I støbejern, træ og glas. Juletræsfødder i glas er dog ikke helt så almindelige.

Nedenstående er i mørkegrønt glas og er lavet i Schweiz og er ret gammel. Den er tung og stabil, og så kan du fylde vand i den - godt for de, der vælger rødgran juleaften. Du kan købe den her.

Juletræsfødder i metal/støbejern er nok de mest kendte, og de gamle er helt vidunderlige med masser af udskæringer og pynt. Jeg ville gerne selv have en juletræsfod formet som en paddehat med nisser dansende under - du kan se den her.

Denne form for juletræsfod er ret almindelig - en klassiker. 

For nylig fandt min far nedenstående juletræsfod frem. Den har stået på deres loft i mange, mange år (de bor i et gammelt bindingsværkshus), og den er nok omkring 100 år gammel. Sådan en har jeg alligevel aldrig set før - har I? Billedet er taget af min far. 
5 kommentarer:

 1. Hvor er der mange forskellige slags.

  Jeg byttede en termokande til et trip Trap juletræsfod for 20 år siden. Den kostede en herregård og skal aldrig skiftes ud.... håber jeg. - det skulle da lige være til den paddehatsfidus.

  SvarSlet
 2. De er meget smukke de gamle juletræsfødder. Jeg jagter også en, der kan klare vores 3 meter høje træ til havestuen. Jeg er lidt usikker på om glasmodellen kan. Men tak for linket, der er nok en til mig iblandt ;-)

  SvarSlet
 3. Kære

  Frøskuffen, det var da et godt bytte :-)))

  Ina, 3 meter - det lyder da helt vildt! Håber, du tager billeder af juletræet, så vi kan se det på din blog (?) Det må være meget imponerende.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 4. Jeg er vild med den grønne juletræsfod i glas - skøn!

  SvarSlet