mandag den 10. oktober 2011

Nu det jul igen, nu det jul igen...

Suk vil mange nok tænke, når jeg allerede nu i oktober begynder at snakke om julen... Ja, ja, men så luk ørerne og øjnene og hold fast på "sommeren" lidt endnu :-) Men man kan nu godt gøre begge dele.

Der er ingen, som siger, at man ligefrem skal tænke på julemad og julegaver (selvom jeg allerede har købt en del af julegaverne), men man kan vel godt begynde at glæde sig en smule?? ;-) Til at hygge sig med familie og venner.... til at lave juledekorationer.... til at bage julekager og pakke kalendergaver ind.... Og allerede nu kan du med fordel finde smukke kogler, mos, svampe, rødder osv. i skoven, som du senere kan bruge. Alt kan i princippet bruges - blot man har lidt fantasi :-) Der er ingen regler for, hvordan tingene skal se ud - det bestemmer du selv :-)
Her på bloggen vil indlæggene indtil jul omhandle alt, hvad der vedrører julen - mad, julepynt, juleaktiviteter osv.

Jeg håber, du har lyst til at følge med :-)

Kærlig hilsen

Marlene


14 kommentarer:

 1. Jamen så pyt da! Den kommer jo før man aner det, den gode, gamle jul :)

  SvarSlet
 2. Ja, tiden går hurtigt ;-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 3. Altså. Marlene - de andre begynder først i uge 43!! Jeg vil glæde mig til at følge din juleblog, men jeg må indrømme at jeg ofte bliver træt af Julen inden vi når juleaften. Bare det ikke var så ulidelig kommercielt med tusindvis af reklamer og tilbud fra uge til uge.

  Kh Helle

  SvarSlet
 4. Helle, da jeg boede i Århus, blev jeg også altid træt af julen ret hurtigt, men nu bor jeg jo herude på bøhlandet og bliver ikke påvirket af alle de ofte grimme juleting, der er til salg i butikkerne og når derved ikke at blive træt af julen... Og dog - jeg vil sige, at jeg faktisk bedst kan lide de tidlige "julemåneder" - dvs. her i oktober og november ;-)

  Kh.Marlene

  SvarSlet
 5. Ja, det er nok essensen af det hele - det begynder for tidligt. Men der er jo heller ingen der tvinger en i Rosengårdscenteret og Bilka, så jeg kan jo gøre som dig - lave det jeg har lyst til her på matriklen og smide reklamerne diekte i skraldespanden fra postkassen. Vil kraftigt overveje det...
  Kh Helle

  SvarSlet
 6. Ja inden vi ser os om er julen der.
  I går var vi på markedet i Holsted og jeg købte 8 stk julepynt til at hænge op i vinduerne i vores lille butik. Jeg plejer ellers ikke at tænke på jul før sidst i dec., men i år holder vi for første gang julemarked d. 26 & 27 nov, så derfor. Der skal da være lidt der minder om jul... ikke...

  SvarSlet
 7. Kære Marlene, jeg gør som Helle, reklamerne ryger direkte fra postkasse til skraldespand. (må se at få afmeldt det skrammel!)Mine børn har selvom de er ved at være store, mange forventninger om julen -læs min indsats! Jeg kan få lidt præstationsangst, selvom jeg godt kan lide den, bare jeg lige holder balancen så det ikke bliver til endnu mere jeg skal, men jeg kun gør det jeg synes er hyggeligt. Jeg glæder mig til at følge din juleblog, og er sikker på du kan tilføje noget mere ægte og sødmefyldt. kærlige oktober!hilsner Helle

  SvarSlet
 8. Kære,

  Helle R., ja, det kan du jo gøre - jeg får i øvrigt heller ikke reklamer, så den vej bliver jeg heller ikke påvirket ;-)

  Landbohaven, det var da også ret tidligt, der blev solgt julepynt ;-) Det lyder spændende med jeres julemarked - sig til, hvis jeg skal føre det på den liste, jeg laver snarest (se julemarkeder 2011).

  Helle N., ja, det er lidt spild af papir osv. - jeg har afmeldt reklamerne for flere år siden. Ser dem på nettet i stedet (men det er nu sjældent). Ja, det er nemlig det, det går ud på; at gøre det, man selv synes er hyggeligt og ikke det, hvad andre forventer af én.

  Tak ;-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 9. Hej Marlene!
  Jeg skal nok følge med! Jeg elsker som udgangspunkt julen og følger dig 100 % i dine juletanker. Men... jeg når også altid at blive træt af hele ræset inden juleaften. Reklamerne er afmeldt og gaveræset er skruet ned til minimum. Så det eneste jeg nu kan gøre er at følge med her og prøve at holde gejsten :-)
  Kh Janne

  SvarSlet
 10. Kære Janne,

  tak, det er jeg glad for :-)

  Vi giver også færre gaver nu, end vi gjorde for måske 10 år siden. Men altså.... man mangler jo heller ikke noget i dag. Ellers nyder jeg nu at købe gaver - køber altid de fleste på nettet.

  Rigtig dejlig dag :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 11. Jeg er da med på det med julen:) Har selv købt det sødeste stof til julesokker og jeg håber at sy dem i efterårsferien.

  SvarSlet
 12. Kære Lisbeth,

  Uh, det lyder dejligt med dine julesokker - mon du lægger dem på din blog? :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 13. Hei Marlene!

  Nå har jeg i mange timer sittet og bladd i din blogg, og lest alt fra begynnelse til slutt (omvendt egtl.) Takk for alle nydelige bilder av gamle bøker,kort, nisser, julepynt - kjøpt og laget! Takk også for flere deilige oppskrifter som jeg har skrevet av og vil prøve til jul! - Det har vært en glede å se alt dette, og jeg beundrer din kunstneriske fantasi. Jeg er også glad i det gamle, og i naturen. Blir det noen blogginnlegg i år?

  Klem fra Ranveig

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Ranveig.

   Tusind tak for din søde besked! Det glæder mig rigtigt meget, at du kan lide min blog. Jeg tror dog ikke, der kommer indlæg i år. Desværre.

   Rigtig god jul når du kommer så langt :-)

   Kærlig hilsen Marlene

   Slet