tirsdag den 18. oktober 2011

Den skønneste julebog

Jeg har en del julebøger - både nye og gamle - og de er bøger, jeg aldrig bliver træt af at læse i :-)
Den bog om julen, som jeg er allermest glad for, og som bliver gennemlæst hver jul (fra september ca.), er 'Jul og Vinter', der er oversat fra svensk. Den er fra 1995, og jeg fik den i 1996. 
Den indeholder vidunderlige opskrifter, smukke fotos og god information om både julen, julemaden, nytåret og tiden derefter - også løgplanter m.v. 
Og er man til den gamle og nostalgiske stil med de originale ting (det vil sige ikke kopier), som jeg er, er den rent æstetisk den helt rigtige bog. 

Du får ikke kun svenske opskrifter, men også franske, og den franske boligstil har også sneget sig ind. 
Jeg tror ikke, den findes i handlen mere - men du kan være heldig at finde den på netauktionerne både her i Danmark og i Sverige. Jeg så den for nylig på QXL.4 kommentarer:

 1. Kære Marlene, præcis samme bog hiver jeg frem fra bogreolen, når vi når november. Den er til stor inspiration her i huset og har været det i mange år efterhånden - fordi universet er så autentisk : - )
  Kh Birgitte

  SvarSlet
 2. Kære Birgitte,

  hvor er det morsomt, at har den samme bog, og at det også er din yndlingsjulebog :-) Men vi har jo også ret meget samme smag :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 3. Kære begge 2, nå den kender jeg ikke... Den lyder inspirerende!Til gengæld er jeg ret begejstret for CamillaPlums "Jul" som jeg kan se du også har på hylden, mendet er jo kun omkring den gastronomiske side af julen:)
  Kh Helle

  SvarSlet
 4. Kære Helle,

  jeg kan se, at den faktisk er til salg på QXL lige nu.

  Ja, Camilla Plums bog er jeg også meget glad for og læser den ofte gennem juletiden. Hun har en god, humoristisk og ligetil måde at formulere sig på. Især kan jeg huske en sætning i bogen, noget a la "Når arvetanterne så er taget hjem efter jul" - ha, ha.

  Kh. Marlene

  SvarSlet