mandag den 31. oktober 2011

American cookies

Okay, måske hører de ikke under kategorien 'Gammel jul', men I får nu lige opskriften alligevel, da det er en skøøøn småkage, og i USA kan man vel godt sige, at den hører den gamle jul til, da kagen første gang blev lavet i 1930erne.
Jeg har prøvet flere opskrifter, men denne her falder helt klart bedst i min smag. Opskriften er oprindeligt fra Alt for Damerne (ældre opskrift), og jeg har kun lavet lidt om på mængden af chokoladen. 

Jeg bruger økologiske ingredienser, og 85% mørk chokolade er bedst. 

Ca. 30 stk. 

225g blødt smør
2,5 dl lys farin (jeg bruger mørkt rørsukker)
2 dl sukker
2 æg
6 dl hvedemel (og put ikke mindre i!)
1 tsk bagepulver
200g mørk chokolade, helst 85%

1. Rør det bløde fedtstof med de to slags sukker, til det er luftigt. Pisk æggene i - et ad gangen. 
2. Bland hvedemel, bagepulver og groft hakket chokolade sammen. 
3. Vend de tørre ingredienser i dejen. 
4. Sæt 1 spsk. dej pr. kage af på en bageplade med bagepapir.Der skal være god plads mellem kagerne, da de bliver større under bagningen.
5. Stil bagepladen på midterste rille i en 175 grader varm ovn. Bages i ca. 15 min. Hold øje med dem - de må ikke blive mørke i bunden af kagerne. 
6. Lad kagerne køle af på bagepladen, inden de lægges på en rist. 
7. Opbevar de afkølede kager i tætsluttende dåser.

11 kommentarer:

 1. sikke en god ide....jeg hader ellers jul i oktober, så du er lige på vippen. kærlig hilsen

  SvarSlet
 2. Hæ, hæ, tak Lavendel - det er jeg glad for ;-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 3. Yes yes yes! Den opskrift snuppede jeg også fra Alt i sin tid. Den er rigtig god!

  SvarSlet
 4. Nej, hvor sjovt, Elin - for den er da ret gammel ;-) Ja, den er altså den bedste - har prøvet en del forskellige - også med havregryn i, men det er altså ikke lige mig.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 5. Hej Marlene. Sikke en dejlig blog du har. Jeg elsker julen og alt hvad der har med jul at gøre. Det gør mig i så godt humør, når vi når den tid! Nu vil jeg rigtig kigge mig rundt omkring på din blog!

  SvarSlet
 6. Tak, Birgitte :-)))

  Hvis du tilmelder dig som fast læser (i højre kolonne), er du med i giveaway hver søndag i advent :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 7. En lækker opskrift. Jeg laver selv en lignende med lys chokolade og tørrede tranebær. Jeg elsker at bage småkager og de får aldrig lov at blive længe i kagedåsen. Glæder mig til at komme i julehumør med din dejlige blog her:-)
  Gitte

  SvarSlet
 8. Den har jeg også - men tilsætter hakket DAIM - UHM.....
  Vil da følge med her også!! ;-)

  SvarSlet
 9. Jeg laver dem i utallige variationer alt efter humøret og det sukker jeg nu har i skabet. Ungerne og deres venner knuselsker dem. Sikken fin ny juleblog du har her. Endnu er det for tidligt med jul til mig men jeg glæder mig til at læse med når det lige om lidt rykker i min julelyst.

  SvarSlet
 10. Tak for jeres tilmelding som faste læsere :-) I er jo så automatisk med i lodtrækningen på de 4 adventssøndage (sandsynligvis gammelt julepynt).

  Gitte, Anette og Marina, tak for jeres kommentar :-) Ummm... det lyder også lækkert med jeres american cookies. Jeg synes slet ikke, jeg kan få nok af dem ;-)

  Håber, I får en dejlig dag ;-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 11. Beklager! men det er dog de mest smagløse kager jeg nogensinde har bagt. Har lige bagt dem til mine fødselsdagsgæster som kommer om lidt … Øv!

  SvarSlet